Veel eerstejaars hebben als gevolg van de vele lof uitingen van de hogere jaarlagen een ideaalbeeld geschetst gekregen als het aankomt op de oude locatie van de Sociologie colleges en borrels. Ook mij is zeker aangeleerd dat in het Spinhuis alles beter was en aan ons nieuwe Roeterseiland geen goed woord te schenken is.

“Och wat was alles toch beter en wat heeft de UvA de overgang toch slecht geregeld”.

Deze kreten vliegen je om de oren wanneer je erover begint. Het weinige referentiemateriaal liet mij en vele anderen denken dat we het op het Roeterseiland verschrikkelijk hebben. Na dit blok mijn eerste college bij de Oudemanhuispoort gehad te hebben is mijn zicht op de verhuizing echter drastisch veranderd. Ja, het Roeterseiland mist misschien de charme van de binnenplaats, of de prachtige locatie midden in de stad, maar dit wordt ingeruild voor moderne collegezalen, meer ruimte en het gemak van alles wat de UvA te bieden heeft op een plek.

Natuurlijk heb ik de Oudemanhuispoort niet meegemaakt in al haar glorie, maar ook het Roeterseiland heeft zijn hoogtepunt nog niet bereikt.

Isidor Ilić

Tekst

Leave a Reply