Autoriteit neemt binnen een samenleving verschillende vormen aan. Zo hebben ouders een bepaalde mate van gezag over hun kinderen en draaien de rollen om wanneer zij zelf kinderen krijgen. Ook machthebbers geloven een bepaalde autoriteit uit te stralen en een voorbeeldfunctie te vervullen voor jongere generaties. Maar hoe zit het met studenten, die in de fase van hun leven zitten waar de meeste keuzes persoonlijk en egoïstisch mogen zijn zonder constant de mening van anderen af te wegen? Naar wie kijken zij nu op wanneer ze minder gezag vanuit hun ouders voelen en hun eigen pad volgen?

Max kijkt op naar de rapper Kendrick Lamar omdat hij ‘a good kid in a mad city’ was zoals hij beschrij in zijn muziek. Nadat hij naar zijn concert was geweest en meer over de rapper hee gelezen vond hij zijn levensverhaal erg indrukwekkend.

Max Mattacks
Editing and Post production
Ravensbourne College Londen

Zhenya kijkt op naar de fotograaf Tim Walker omdat zijn werk erg goed is. Voor haar studie gebruikt Zhenya hem als inspiratie voor haar werk en zij ziet hem als een voorbeeld.

Zhenya Ivanova
Fashion Promotion
Ravensbourne College Londen

Harley kijkt op naar Guy Richie omdat hij goede films maakt, die niet allemaal in een genre vallen. En omdat hij getrouwd was met Madonna.

Harley
Editing and Postproduction
Ravensbourne College Londen

Felice kijkt op naar haar moeder. Zij is namelijk een van de sterkste personen die zij kent en zij bewondert haar voor haar doorzettingsvermogen.

Felice Knol
Sociologie
UVA Amsterdam

“Ik geloof dat in de tijd waarin we leven, waar individualiteit centraal staat en het mogelijk is om op te klimmen in je klasse, mensen minder tegen elkaar opkijken.”
Marieke kijkt op naar Frida Kahlo, omdat zij haar handicap omzette in kunst. Ze liep mank door een kinderverlamming en later moest zij door een autoongeluk twee jaar in bed liggen. Hier begon ze zichzelf in surrealistische taferelen te schilderen. Het feit dat ze iets naars wat zij doormaakte omzet in iets moois en krachtigs voor anderen vindt Marieke heel inspirerend.

Marieke Groenendijk
Sociologie
UVA Amsterdam

Timo kijkt op naar de vader van zijn vriend Jermain, Palve, Om hoe hij in het leven staat. Altijd positief en vrolijk, terwijl hij veel obstakels in zijn leven is tegengekomen. Een voorbeeld voor ve- len die altijd klagen over hun bestaan.

Timo Boot
Sociologie
UVA Amsterdam

Sabrine Mdaghri

Tekst en Beeld

Leave a Reply