column14/02

Valentino


Door: Tessa Jaspers

Rozen zijn rood, violen zijn blauw, met heel mijn hart, houd ik van jou. Iedereen kent het concept en vrijwel iedereen heeft er een mening over. Als aanstormend socioloog mag ik niet op deze manier generaliseren, maar met het begrip ‘Valentijnsdag’ vind ik dat ik alle regels even over boord mag gooien. Vrijgezellen hebben er een hekel aan, verliefden vinden het een mogelijkheid tot uiting van liefde. Ik vind het voornamelijk heel erg triest. (meer…)

column05/02

Eerste blog Tessa!

Tessa Jaspers, studente sociologie, deelt haar persoonlijke en vaak sociologisch getinte verhaal met ons op de SoMo-website!

Mike

Donderdagavond, het is een uurtje of vijf. Met een groep vrienden stommel ik door een café; er zijn genoeg biertjes doorheen gegaan en het is tijd om naar huis te gaan. Zoals velen weten hoe dat gaat, duurt het ongeveer een half uur voordat iedereen z’n jas, tas en het verdomde fietssleuteltje weer gevonden heeft, en nog een kwartier later staan we dan eindelijk buiten. Op naar de fietsen! Daar eenmaal aangekomen, is er alleen een klein probleem. (meer…)